Verzekeren

Brand door een smeulende sigaret, een omgevallen kaars of kortsluiting. Een woning die vol water staat door een gesprongen waterleiding bij de bovenburen of een dak lekkage door een hagelstorm. U kent de verhalen vast wel en helaas: het kan u óók overkomen. Gelukkig kunt u zich hiertegen verzekeren met een inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen. Onder inboedel wordt verstaan: alle spullen die zonder sloopwerk weggehaald kunnen worden. Denk aan vloerbedekking, televisie, meubels, schilderijen, kleding et cetera. Een inboedelverzekering dekt over het algemeen schade aan uw inboedel door diefstal, brand, storm, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die met opzet is veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Voor schade aan het huis zelf bestaat een opstalverzekering; dit regelt woCom voor haar huurders.

Waarom een inboedelverzekering?

Huurders realiseren zich vaak niet dat de afwerking van de woning (behang, vloeren, stoffering) tot de inboedel wordt gerekend. Bij een lekkage herstelt woCom de oorzaak, maar de gevolgschade aan de eigendommen is voor rekening van de huurder. Pas als mensen diefstal of schade meemaken, beseffen ze het nut van de inboedelverzekering. Regel dit dus nu voordat het te laat is!

Waar moet u op letten?

Geef bij het afsluiten van een inboedelverzekering goed aan dat u een huurwoning heeft en dat u het huurdersbelang mee wilt verzekeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld aanpassingen waarmee u uw woning heeft verbeterd en die niet door de verhuurder zijn aangebracht. Let op uw eigen risico per gebeurtenis en pas op voor een hoog eigen risico.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×