Burenoverlast

Ervaart u overlast van uw buren? Probeer het dan eerst zelf op te lossen.

Buurtbemiddeling

Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling. Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers die luisteren naar het verhaal van beide partijen. Hun bemiddeling is gratis. Ze proberen partijen (weer) met elkaar in gesprek te brengen en hen zelf een oplossing te laten bedenken.

Meldingsformulier overlast

Lukt dit niet, dan kunt u ons om advies vragen. U kunt uw melding schriftelijk bij ons indienen via het meldingsformulier overlast (anonieme meldingen nemen wij niet in behandeling). Een van onze consulenten neemt vervolgens contact met u op om het te bespreken.

Wat verwachten wij van u?

Dat u meewerkt aan een bemiddelingsgesprek en dat u gedurende een (langere) periode de overlast schriftelijk bij ons meldt. Dit om een overlastdossier op te bouwen. U kunt dit melden via het meldingsformulier overlast. Hierin noteert u alle overlast en tijdtippen.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij hebben bij een overlastsituatie een inspanningsverplichting. Helaas kunnen we niet alle zaken (volledig) oplossen. We doen wel onze uiterste best. Hiervoor voeren we gesprekken, doen we onderzoek en schakelen we, zonodig, hulp in van hulpverlenende instanties.

Lees meer in ons Burenboekje; voor iedereen die buren heeft.

Download(s)

Burenboekje

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×