Ongediertebestrijding

Soms een beestje tegenkomen in of om uw huis betekent nog niet meteen een plaag. Als u op tijd in actie komt kunt u voorkomen dat ongedierte of een plantenschimmel uitgroeit tot een plaag. Is het al te laat? Zoek dan eerst naar een milieuvriendelijke oplossing. Wat kunt u doen om ongedierte te voorkomen? En welke oplossingen zijn er als er toch ongedierte en plagen in huis zijn beland? We geven graag enkele tips.

Hou ongedierte buiten de deur

De belangrijkste tips om ongedierte te voorkomen in huis zijn: regelmatig schoonmaken, vocht vermijden en goed onderhoud.
Dicht kieren en naden om knagende en kruipende beestjes buiten te sluiten. Monteer horren voor deuren en ramen om vliegende insecten buiten te houden. Ook voedsel trekt ongedierte aan. Berg voedsel op in goed afgesloten bussen of dozen en ruim etensresten direct op. Beestjes zoeken vaak warme, beschutte of vochtige plekken op om te nestelen. Zorg voor goede ventilatie en ruim rommelige hoekjes op.

Overlastbestrijding

Wordt de overlast van ongedierte veroorzaakt in of om uw eigen woning dan dient u zelf de overlast op te lossen. U kunt een milieuvriendelijke oplossing zoeken. Een bestrijdingsmiddel aanschaffen, of contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding.
Bijvoorbeeld:
– Rido Ongediertebestrijding (040) 286 37 99
Voor advies over ongediertebestrijding kunt u vaak ook contact opnemen met de gemeente.
Kijk voor tips over het bestrijden van ongedierte op: www.milieucentraal.nl/in-en-om-het-huis/ongediertebestrijding/

Let op, de aanwezigheid van ongedierte, zoals boktor en houtworm, die de constructie van de woning ernstig aantasten, moet u direct aan ons melden. De bestrijdingskosten zijn voor onze rekening.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×