Doorstroming

Verhuizen naar een andere huurwoning van woCom? Misschien moet u er nu nog niet aan denken, maar hoe is dat over een paar jaar? Heel veel mensen zoeken een woning. Jongeren die het huis uit willen, gezinnen die aan een volgende stap toe zijn, stellen die uit elkaar gaan en senioren die kleiner en misschien wel gelijkvloers willen gaan wonen. Als al die mensen pas op het laatste moment op zoek gaan naar passende woonruimte, moeten ze meestal héél lang wachten voor ze die vinden. Ook als u nu nog prima woont, is het daarom goed om na te denken over de toekomst. En als het dan zover is dat u wilt verhuizen, dan bieden wij u graag een helpende hand.

Voorrang bij verhuizen
Veel mensen, jong én oud, willen graag binnen hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Begrijpelijk, want daar weten ze de weg en daar wonen de mensen die zij kennen. Bij woCom willen we daarom verhuizen voor meer mensen mogelijk maken. In een aantal gevallen geven we voorrang aan inwoners die binnen hun gemeente willen verhuizen. En soms geven we voorrang als iemand een gewilde woning achterlaat. We brengen daarmee de doorstroming op gang. En dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen kunnen verhuizen naar een woning die (beter) bij hen past.

Meer weten?
Lees dan hier de informatiekaart doorstroomregeling.

Heeft u nog vragen?
Klik dan hier voor onze antwoorden op veelgestelde vragen over doorstroming.

Hulp nodig?
Schakel gerust de verhuiscoaches van woCom in. Getrainde vrijwilligers die bewoners helpen bij alle uitdagingen rondom verhuizen. Zij helpen u graag (gratis) met uw aanmelding voor de
doorstroomregeling, het reageren op woningen en geven u tips als u daadwerkelijk gaat verhuizen. Klik hier voor meer informatie.

Inschrijfformulier doorstroming
Met onderstaand inschrijfformulier kunt u zich meteen inschrijven voor voorrang in uw gemeente:

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×