Medebewoner of medehuurder

Wat is het verschil tussen een medebewoner of een medehuurder. Wij leggen het graag aan u uit.

Wie is medebewoner?
Iedereen met wie de huurder in 1 huis woont en op hetzelfde adres is ingeschreven bij de gemeente telt als medebewoner. Bijvoorbeeld een kind, ouder, huisgenoot of iemand anders die op het adres woont.

Kinderen zijn dus medebewoners, maar geen medehuurders. Daarom staan zij nooit op het huurcontract vermeld. Indien een kind tot zijn 34e jaar bij zijn ouders inwoont, wordt dit gezien als een gezamenlijke huishouding. Na overlijden van de ouders, kan het contact overgezet worden op naam van het kind.
Is het kind jonger dan 34 jaar en overlijden de ouders, dan wordt per situatie gekeken of het kind in de woning kan blijven wonen. Is er geen sprake van overlijden van de ouders, maar wil een inwonend kind van 34 jaar het contract overnemen. Dan wordt gekeken of de woning passend is.

Wie kan medebewoner worden?
Als u van ons een woning huurt en gaat samenwonen, geef het aan ons door. Vul het aanvraagformulier medebewoner in en stuur ons dat toe met alle gevraagde bijlagen. In de aanvraag vermeldt u wie er bij u komt wonen. De medebewoner wordt door samenwonen géén medehuurder. Hij of zij kan geen aanspraak maken op de woning. Als de huurder de woning verlaat, moet de medebewoner de woning ook verlaten. Na minimaal 2 jaar kan de medebewoner medehuurder worden. U vraagt dit aan door het aanvraagformulier medehuurder in te vullen

Wie is medehuurder?
U bent medehuurder als u met meerdere mensen op de huurovereenkomst staat vermeld. Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, bent u automatisch medehuurder. Geef dit wel aan ons door. Stuur een kopie van uw huwelijksakte/partnerschapsregistratie (voorzien van uw woonadres) naar ons op. U wordt dan als medehuurder opgenomen in onze administratie.
Als medehuurder heeft u dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder.

Wie kan medehuurder worden?
Als u een duurzame relatie heeft en 2 jaar samenwoont in een woning van woCom, kunt u medehuurder worden. Dit kan als u tenminste 2 jaar de woning samen gebruikt als hoofdverblijf en u een duurzame gemeenschappelijke huishouding voert. Een duurzame gemeenschappelijke huishouding, of een duurzame relatie, betekent dat je samen op de toekomst gericht bent. U vraagt dit aan door het aanvraagformulier medehuurder in te vullen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×