Energietoeslag

Compensatie voor de stijgende energiekosten
Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro.
Heeft u al een deel van het geld ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de aanvullende 500 euro automatisch. Heeft u een aanvraag gedaan maar nog niets gehoord? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen.

Werkt u, maar verdient u niet veel?
Vraag de energietoeslag dan aan bij de gemeente waar u woont. Doe dat ook als u niet zeker weet of u er recht op heeft. U merkt vanzelf of u de energietoeslag krijgt. Als u teveel verdient, dan wordt de aanvraag afgewezen. U ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen.

De energietoeslag heeft geen invloed op uw uitkering. Die verandert er niet door. Ook uw huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde.

Wilt u meer weten over de energietoeslag? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid.

Of op de website van uw gemeente voor meer informatie:

www.asten.nl/energietoeslag.nl

www.cranendonck.nl/energietoeslag

www.heeze-leende.nl/energietoeslag

www.helmond.nl/energietoeslag

www.laarbeek.nl/energietoeslag

www.zosomeren.nl/eenmalige-energietoeslag

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×