Huuraanpassing

De overheid stelt ieder jaar maximumpercentages vast waarmee de huur van sociale (gereguleerde) woningen mag worden verhoogd. In 2020 zijn de maximumpercentages 5,1% (voor lage inkomens) en 6.6% voor huishoudens met een middeninkomen of hoger.

Jaarlijkse huuraanpassing

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huur van uw woning aan. Dit doen wij om onze dienstverlening aan u goed uit te kunnen blijven voeren. Jaarlijks ontvangt u vóór 1 mei een schriftelijke aankondiging van uw huuraanpassing per 1 juli van datzelfde jaar.

Huuraanpassing 2020

De overheid heeft besloten dat wij de huur van al onze woningen samen gemiddeld 2,6% mogen aanpassen. Dat is gelijk aan het inflatieniveau voor 2020. Wij hebben besloten om alle sociale huurwoningen met 2,6% aan te passen. Uw inkomen speelt dit jaar dus geen rol bij de hoogte van het huuraanpassingspercentage.

Heeft u zonnepanelen?
Dan is uw huuraanpassingbrief misschien onduidelijk. Zoals u weet betaalt u namelijk 21% BTW over uw zonnepanelen. Wij hebben uw huuraanpassingsbrief automatisch aangemaakt. En tijdens de aanmaak van uw brief heeft het systeem helaas een regel (met het BTW-bedrag over de zonnepanelen) niet meegenomen. U ziet dit BTW-bedrag om die reden dus niet terug in de brief. Hierdoor lijkt het alsof wij een verkeerde berekening hebben gemaakt. Dat is echter niet het geval.

Hoe weet u nu zeker dat u de juiste huurprijs gaat betalen? U berekent 21% over het bedrag dat in uw brief genoemd staat als component ‘Zonnepanelen’ (dus 0,21 keer het zonnepanelen-bedrag). Dit telt u op bij de kale huur en de overige componenten. Dan ziet u dat het totale bedrag klopt zoals het in uw brief benoemd staat. Omdat het bedrag aan zonnepanelen niet in de kale huur is opgenomen, blijft het bedrag dat u betaalt voor de zonnepanelen hetzelfde. De kosten voor zonnepanelen verhogen we dus niet. Onze excuses voor de mogelijke verwarring.

Bent u het niet eens met de voorgestelde huuraanpassing?
Dan kunt u schriftelijk bij ons bezwaar maken. Let u er wel op dat uw bezwaar vóór 1 juli 2020 bij ons binnen moet zijn. Hiervoor maakt u gebruik van het standaard bezwaarschrift van de Huurcommissie. Dit formulier vindt u hier. Bezwaar maken op basis van uw inkomen is niet mogelijk. Dit komt omdat wij de huuraanpassing niet hebben gekoppeld aan uw inkomen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×