Huuraanpassing

De overheid stelt ieder jaar maximumpercentages vast waarmee de huur van sociale (gereguleerde) woningen mag worden verhoogd.

Jaarlijkse huuraanpassing

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huur van uw woning aan. Dit doen wij om onze dienstverlening aan u goed uit te kunnen blijven voeren. Jaarlijks ontvangt u vóór 1 mei een schriftelijke aankondiging van uw huuraanpassing per 1 juli van datzelfde jaar.

Huuraanpassing 2022

WoCom past de huur jaarlijks aan. Vanwege de stijgende energieprijzen heeft woCom dit jaar besloten om de huur éénmalig met een lager percentage dan inflatie aan te passen. De inflatie over 2021 was 2,7% volgens het CBS. Het ministerie heeft besloten dat de huren gemiddeld met 2,3% mogen stijgen. WoCom kiest 2% voor de huuraanpassing van 2022. Huurders die in een woning wonen met een hoog energielabel E, F, G ontvangen géén huuraanpassing tot het moment dat hun woning in een lager energielabel dan E valt.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×