Woning veranderen

Wij geven onze huurders zoveel mogelijk vrijheid om de woning naar eigen idee aan te passen. Tegelijkertijd willen we dat de woningen voor toekomstige huurders betaalbaar, kwalitatief goed en aantrekkelijk blijven. Daarom hebben we een aantal voorwaarden gesteld aan veranderingen in de woning. Wilt u iets veranderen aan uw woning, neem dan even contact met ons op voordat u aan de slag gaat.

Voorwaarden

De belangrijkste regels zijn:

  • U moet de verandering in uw woning uitvoeren met deugdelijke materialen en op een juiste wijze.
  • De verandering in uw woning moet voldoen aan de eisen van de gemeente, woCom, de energiebedrijven (gas, water, elektriciteit) en de brandweer.
  • Alle kosten en risico’s, zoals aansprakelijkheid voor gebreken en het afsluiten van verzekeringen, zijn voor uw rekening.
  • Bij een verhuizing worden de materiaalkosten van uw woningverbetering op basis van een afschrijftermijn vergoed. Deze is dan wel aangebracht onder de voorwaarden die woCom hierboven beschrijft.

Veel voorkomende verbeteringen

Enkele voorbeelden van zelf aangebrachte voorzieningen met afschrijftermijn:

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen voor een verandering aan uw woning (Een ZAV –  zelf aangebrachte voorziening)? Vul dan het formulier Aanvraagformulier zelf aangebrachte voorzieningen in. Binnen twee weken hoort u van ons of wij toestemming geven voor de verandering en welke spelregels daarbij horen. Wilt u een persoonlijk advies, neem dan gerust contact op met een van onze opzichters.

Download(s)

Aanvraagformulier zelf aangebrachte voorzieningen
ZAV-beleid

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×