Regels voor toewijzen van woningen

Regels voor toewijzen van woningen

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Dan moet u rekening houden met de regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen.

Waarom passend toewijzen?

De overheid heeft deze norm opgenomen in de wet, om te voorkomen dat huishoudens met een beperkt inkomen in een te dure woning terecht komen. Woningcorporaties zijn verplicht om zich aan de toewijzingsregels te houden.

Voor welke woningen kom ik in aanmerking?

Bekijk in onderstaand schema op welke woningen u met uw inkomen en huidhoudgrootte kunt reageren.


U ziet binnen welke huurprijsklasse u in aanmerking komt voor een woning. Als u inlogt bij Wooniezie ziet u bij ‘Passend Aanbod’ automatisch de woningen die passen bij uw inkomen. Let op: de nieuwe toewijzingsregels gelden alleen voor nieuwe huurcontracten. Kijk voor meer informatie over passend toewijzen op de website van Wooniezie.

Inkomensverklaring van de belastingdienst

Bij een woningaanbieding wordt het inkomen getoetst aan de hand van een inkomensverklaring van de belastingdienst. Zorg ervoor dat u, voordat u reageert op een woning, een inkomensverklaring heeft. Alleen de meest recente inkomensverklaring wordt door ons geaccepteerd. U kunt het inkomensformulier 2019 (of 2018 wanneer 2018 niet beschikbaar is) opvragen bij de Belastingdienst. Gratis via  0800-0543 of via de website www.belastingdienst.nl. Vraag het op tijd aan. Zo voorkomt u teleurstellingen, want zonder inkomensverklaring gaat een woningaanbieding niet door.

Downloads

Informatiekaart woningzoekenden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×