Nieuwe kans

WoCom heeft met 12 andere woningcorporaties in Zuidoost-Brabant een gezamenlijk beleid voor ongewenst huurdersgedrag. Voor alle huurders in de regio gelden daardoor dezelfde regels. Hierdoor verbeteren we de leefbaarheid van huurders en andere bewoners. Daarnaast kunnen ex-huurders na een bepaalde tijd, of als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, weer in aanmerking komen voor een nieuwe huurwoning.

Uitgezette huurders kunnen een nieuwe kans aanvragen om een woning te gaan huren
Een Kanscommissie beoordeelt de aanvraag. Ook toetst een maatschappelijke organisatie de haalbaarheid van de kans en of er extra begeleiding nodig is. De uitkomsten daarvan worden in de Kanscommissie meegenomen. De Kanscommissie bepaalt of een kans gegeven wordt en met welke bijbehorende afspraken. Een kans betekent dus dat iemand eerder dan die 3 jaar weer een woning kan krijgen, maar dan wel onder voorwaarden. Het bieden van kansen raakt de kern van de corporaties. Zo kunnen ze doen waar ze voor zijn: zorgen voor betaalbare woningen in buurten waar mensen prettig kunnen wonen.

Klik hier voor een nieuwe kans.
Meer informatie over het beleid ongewenst huurdersgedrag leest u hier.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×