Zes ‘betaalbare’ huurwoningen voor Leende

WoCom bouwt levensloopbestendige woningen op plek vroegere gymzaal

Op de hoek Kerkstraat/Beukenlaan in Leende, waar eerst de gymzaal stond, verrijzen zes huurwoningen voor senioren. Dinsdag ging de bouw officieel van start. De nieuwbouw moet in het tweede kwartaal van 2022 klaar zijn. Naast duurzaam zijn de woningen vooral betaalbaar.

De zes huizen in de sociale huursector worden door Bots Bouwgroep gebouwd in opdracht van woCom. Op de plek waar eerst de gymzaal stond komen zes zogeheten nultreden-woningen. “Ze hebben alle voorzieningen zoals keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer en toilet op de begane grond,” vertelt Anke Nieuwland, manager Vastgoed bij woCom. “Hierdoor zijn de een- tot tweepersoonswoningen levensloopbestendig en dus uitermate geschikt voor senioren die daardoor langer zelfstandig kunnen blijven wonen In hun vertrouwde omgeving, dicht bij alle voorzieningen.”
En naast een appartementencomplex aan het Marijkeplein waar woCom onlangs nog, samen met de seniore bewoners, de gezamenlijke huiskamer heeft vernieuwd.

Woonvisie Heeze-Leende
Het ontwerp is van VFO Architecten. De woningen worden voorzien van een warmtepomp, een warmte-terug-win-installatie en zonnepanelen. En het hemelwater, dat op het dakvlak van de woning valt, wordt op eigen terrein geïnfiltreerd. “Mooi dat door die duurzame maatregelen de energielasten en daardoor de totale woonlasten lager uitvallen dan bij een bestaande huurwoning. Dit sluit perfect aan op de woonvisie van Heeze-Leende waarin we van jong tot oud prettig wonen mogelijk willen maken,“ voegt wethouder Pieter van der Stek toe, die bij de kleine bouwhandeling aanwezig was. “Zes nieuwe woningen is een substantiële bijdrage voor een dorp als Leende.”

Inschrijven
De woningen gaan in september via het regionale woningverdeelsysteem Wooniezie in de verhuur. Woningzoekenden kunnen zich op www.wooniezie.nl gratis inschrijven en krijgen dan via een tipbericht een melding als de woningen worden aangeboden. “De woningen van de senioren die daardoor vrijkomen, zorgen hopelijk ook voor een stukje doorstroming in Leende en dus kansen voor starters.”

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×