Nieuwe woningen zorgen voor doorstroming in Budel

Start bouw sociale huurwoningen aan nieuwe straat De Den

In Budel bouwt woCom een nieuw woonblok aan twee bestaande gebouwen aan De Beuk en De Berk. Een gebouw met 6 levensloopbestendige sociale huurwoningen en een lift waardoor ook de bovenverdieping van de huidige wooncomplexen toegankelijker wordt voor oudere of minder valide bewoners. Door de bouw van deze energiezuinige en betaalbare appartementen wil woCom zorgen voor meer doorstroming op de Budelse woningmarkt. Door bij een deel van de woning Budelnaren voorrang te geven, hoopt zij dat er gezinswoningen vrijkomen en ook starters een kans krijgen op een eerste woning.

Donderdag 15 september werd de start bouw feestelijk gevierd. Caroline de Win, bewoonster van het bestaande wooncomplex aan De Berk, metselde samen met wethouder Karel Boonen, woCom en aannemer Vlassak het eerste muurtje voor haar nieuwe buren, die straks aan De Den komen te wonen. “Belangrijk om hier ‘samen’ te metselen, want doordat we de nieuwbouw met een brug verbinden aan de bestaande blokken, kan ook mevrouw De Win straks gebruikmaken van de lift. Dat geeft haar en haar buren de kans om langer zelfstandig te blijven wonen in hun eigen omgeving,” vertelt projectleider Marcel Stouten. “Haar nieuwe buren komen trouwens in een woning die niet alleen energiezuinig is, met lage woonlasten, maar ook heel duurzaam. Zelfs het regenwater wordt opgevangen en zoveel mogelijk op eigen terrein geïnfiltreerd.”

Cranendonckers krijgen voorrang
Karel Boonen, de zoals hij zelf zegt ‘nog kersverse’ wethouder Wonen, benadrukt dat er in Cranendonck veel vraag is naar woningen. En vooral ook naar betaalbare woningen voor mensen met een smalle beurs. “De bouw van deze seniorenwoningen is een eerste start. Dat woCom hier voorrang geeft aan inwoners die binnen hun gemeente willen verhuizen, zorgt hopelijk ook voor de nodige doorstroming. Als 65-plussers verhuizen van een gezinswoning naar deze kleinere, gelijkvloerse woning, komt er een woning vrij die geschikt is voor een gezin met kinderen. En dat gezin laat op zijn beurt misschien wel een goedkope, kleine woning achter die weer geschikt is voor iemand die op zichzelf wil gaan wonen. Win-win dus.”

Inschrijven voor voorrang
Bij dit nieuwbouwproject past woCom namelijk de nieuwe 1/3-regel toe. Een derde van haar nieuwbouwwoningen is bestemd voor doorstromers die in dezelfde gemeente een huurwoning van woCom verlaten. Een derde is bestemd voor senioren uit Cranendonck, die kunnen dus ook een koopwoning achterlaten. En de overige woningen worden aangeboden aan overige woningzoekenden. Inwoners die meer willen weten over de doorstroomvoorrang, vinden meer informatie op de website van woCom (www.wocom.nl/doorstroming). Interesse in een van de seniorenwoningen? Dan is het verstandig u tijdig als woningzoekende in te schrijven op Wooniezie.nl, de website waarop woCom de woningen binnenkort adverteert. Inschrijven is gratis en mag vanaf 18 jaar.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×