Witte woningen, Beek en Donk

WoCom gaat de ‘witte woningen’ in Beek en Donk vervangen door nieuwe woningen. Een grote beslissing die niet zomaar gemaakt is. De technische staat voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. We hebben het onderzocht, maar het blijkt niet haalbaar om de woningen voldoende te isoleren en energiezuinig te maken. Daarom gaan we de witte woningen slopen en op deze locatie nieuwe woningen bouwen. Die nieuwbouwwoningen zijn energiezuiniger, duurzamer en van betere kwaliteit.

Nieuwbouw 
De nieuwbouwwoningen voldoen aan de eisen van deze tijd. Dat houdt in dat ze gasloos en energiezuinig worden. Denk daarbij aan zonnepanelen, goede isola­tie en een warmtepomp. We vinden het ook belangrijk dat het huidige hofje op beide pleinen op een herkenbare manier in de plannen terugkomt. Daarvoor is woCom al druk bezig met architecten­bureau De Loods uit Aarle­ Rixtel. Er komen vergelijk bare seniorenwoningen terug en aan de Smalleweg komen een aantal gezinswoningen, net zoals nu het geval is. Zodra er ontwerpen en plattegronden zijn, delen we deze.

Planning
De 28 sociale huurwoningen (witte woningen) in Beek en Donk worden vanaf 2023 gesloopt. Daarna wordt in 2 fasen gestart met de bouw van 37 nieuwe woningen.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×