Vijzelstraat, Someren-Eind

Negen verouderde rijtjeshuizen aan de Vijzelstraat in Someren-Eind worden gesloopt om plaats te maken voor appartementen. Een complex met 21 seniorenwoningen.

Er komt een energiezuinig appartementencomplex van drie lagen met in totaal 21 sociale huurwoningen voor senioren: vijf op de begane grond en acht op zowel de eerste als de tweede verdieping. Het gaat om zogenoemde nultredenwoningen van circa 70 vierkante meter, waarbij alle kamers zich op dezelfde woonlaag bevinden. In het complex komt een lift, zodat alle woningen toegankelijk zijn voor iedereen. Bewoners kunnen parkeren op eigen terrein bij het complex.

Doorstroming
De ontwikkeling helpt de doorstroming op de woningmarkt in Someren. Een derde van de nieuwbouw is bestemd voor mensen uit de gemeente die een huurwoning van woCom verlaten, een derde gaat naar mensen die in Someren wonen. De rest is voor overige woningzoekenden.

Planning
De bouwvergunning wordt in 2023 aangevraagd. De planning is dat de huidige woningen medio 2024 worden gesloopt. De nieuwbouw start dan begin 2025, zodat het complex een halfjaar later af is.

Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning?
Wilt u in aanmerking komen voor een van deze nieuwbouwwoningen? Schrijf u dan nu alvast in via www.wooniezie.nl. Daar kunt u een tipbericht aanmaken, door bij ‘mijn inschrijving’ een zoekprofiel in te vullen. U wordt dan automatisch op de hoogte gesteld wanneer de woningen, die aan uw woonwensen/huurprijsklasse voldoen, geadverteerd worden.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×