WoCom brengt (positieve) energie naar Leende

Eerste bewoners naar nieuwe energiezuinige huurwoningen

Op de hoek Kerkstraat/Beukenlaan in Leende, waar eerst de gymzaal stond, zijn vandaag zes levensloopbestendige woningen opgeleverd. De seniore bewoners, bijna allemaal Leendenaren,
kregen vandaag hun sleutel overhandigd van dit duurzaam, sociaal nieuwbouwproject. De energie van dit project zit niet alleen in de woningen, maar ook in een stukje doorstroming (en dus kansen voor starters en gezinnen) dat door de bouw gerealiseerd wordt.

Trots zijn ze, meneer en mevrouw Boullart, dat zij verhuizen naar een nieuwe woning, in hún vertrouwde Leende. Twee straten verder; van de Margrietlaan naar de Kerkstraat. Van een grote eengezinswoning waar ze 48 jaar woonden, naar een nieuwe, levensloopbestendige en vooral energiezuinige woning. Omdat dit ook een sociale huurwoning van woCom betreft, komt hun oude woning weer vrij voor starters en gezinnen die net wat meer ruimte nodig hebben. Een stukje doorstroming dat woCom steeds meer stimuleert bij de toewijzing van woningen.

Twee straten verder ‘n nieuwe woonstart
“Juist dat zorgt voor dat extra beetje positieve energie dat wij naar Leende willen brengen,” vertelt projectleider Marcel Stouten die verantwoordelijk was voor de bouw van de nieuwe woningen. “We maken niet alleen hier mensen blij, maar ook in de rest van het dorp waar Lindse starters of gezinnen een woonstart krijgen.” Daarnaast zit de energie vooral in de duurzaamheid van de woningen. De woningen zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp, een warmte-terug-win-installatie en zonnepanelen. En het hemelwater, dat op het dakvlak van de woning valt, wordt op eigen terrein geïnfiltreerd. “Door die duurzame maatregelen vallen de energielasten en daardoor de totale woonlasten lager uit dan bij een bestaande huurwoning”.

Langer zelfstandig blijven wonen
De zes zogeheten nultreden woningen hebben alle voorzieningen op de begane grond. Hierdoor zijn de een- tot tweepersoonswoningen levensloopbestendig en dus uitermate geschikt voor senioren die daardoor langer zelfstandig kunnen blijven wonen. “Hier hoeven we geen trap meer te lopen,” vertelt mevrouw Boullart, “en is alles nieuw. Wat een luxe. En dat in onze vertrouwde omgeving, dicht bij alle voorzieningen. Dit voelt nu al als een nieuw thuis.”

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×