Wij steunen de landelijke actie #ikwileenhuis

Maandag 11 november vragen 180 woningcorporaties in de Tweede Kamer weer aandacht voor de #wooncrisis. We bieden een bundel verhalen aan van mensen die in de knel zitten en geen passend huis kunnen vinden. We blijven aandacht vragen voor dat er meer huizen gebouwd moeten worden #ikwileenhuis.

Net als alle woningcorporaties betaalt woCom elk jaar veel geld aan de Belastingdienst voor de ‘verhuurderheffing’. WoCom draagt dit jaar weer voor 6,5 miljoen euro bij aan de vermindering van de staatsschuld. Geld, opgebracht door onze huurders.
Onze huurders zien daar niets van terug in de vorm van onderhoud of verduurzaming. Met dit geld konden we heel veel woningen duurzamer maken. Of, volgens dezelfde overheid, het twintigvoudige investeren in nieuwbouw.

Een gemiste kans. Want steeds meer mensen zijn op zoek naar een huis. Er zijn te weinig woningen beschikbaar in Nederland. Wij steunen dus #ikwileenhuis, de landelijke actie tegen de verhuurderheffing.

Kijk voor persoonlijke verhalen van mensen zonder huis op www.wooncrisis.nl.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×