Vroege vogels in de Annawijk

In de nieuwe woningen van de Helmondse Annawijk komen meer dan 155 permanente gierzwaluwkasten. Zo zorgen we ervoor dat de gierzwaluw niet verdwijnt uit ons landschap. Dat is nodig, want de gierzwaluw nestelt vooral in spleten, kieren en gaten en die verdwijnen nogal eens bij renovatie- en onderhoudsprojecten.

Bij de woningen die gesloopt zijn in de Postelstraat en Hoogeindsestraat in Helmond zijn bij het eerste flora- en faunaonderzoek 31 verblijfplaatsen voor gierzwaluwen gevonden. Ter vervanging daarvan zijn in 2016 al 50 tijdelijke gierzwaluwkasten aan het Annatheater opgehangen. In de nieuwe woningen die we nu bouwen, komen maar liefst 155 permanente gierzwaluwkasten in de kopgevels. WoCom zorgt dus niet alleen voor een duurzame huisvesting voor bewoners, maar ook voor de gierzwaluw. Gedurende drie maanden per jaar zullen de gierzwaluwen dankbaar gebruikmaken van de huisvesting die woCom ze aanbiedt. En het leuke is dat buiten die periode de huismus er onderdak vindt! Zo bedienen we dus weer verschillende doelgroepen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×