Vandebron legt klanten toeslag op voor zonnepanelen

Het nieuws over de extra kosten die energieleverancier Vandebron vraagt aan klanten met zonnepanelen kan voor onduidelijkheid zorgen. Wij raden aan om de informatie op de website van de leverancier in de gaten te houden. In dit bericht een samenvatting van de mogelijke gevolgen voor uw contract.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen klanten met lopende vaste contracten en klanten met lopende variabele contracten.

Lopend vast contract

Voor klanten met lopende vaste contracten is de opslag nog niet van toepassing, maar het wordt aangeraden om aan het einde van het contract te overwegen of u bij Vandebron blijft of overstapt.

Lopend variabel contract
Voor klanten met lopende variabele contracten gelden de terugleverkosten vanaf 1 oktober. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid energie die wordt teruggeleverd aan het net. Er wordt gewerkt met verschillende schalen waarbij hogere teruglevering resulteert in hogere kosten. Een rekenvoorbeeld dat van toepassing kan zijn staat op deze pagina (open de laatste vraag).

Meer informatie
Raadpleeg eerst de website van de leverancier Vandebron.
Lees voor uitgebreidere informatie het antwoord op de laatste vraag op deze pagina. Heeft u daarna nog een vraag, neem dan gerust contact met ons op.

 

Datum waarop deze informatie gebaseerd is : 17 augustus 2023

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×