Toe aan een nieuwe keuken, badkamer of toilet? Bel ons!

WoCom laat huurders zelf bepalen wanneer zij onderhoud willen

Uitbreiding proef ‘vraaggestuurd onderhoud’

WoCom is in 2021 in Someren gestart met een proefproject waarbij huurders, onder bepaalde voorwaarden, zelf bepalen of en wanneer zij hun keuken, badkamer of toilet laten vernieuwen. Het is de bedoeling dat dit ‘vraaggestuurd binnenonderhoud’ ook in andere gemeenten straks het oude, projectmatige binnenonderhoud gaat vervangen. Want, zo vindt de woningcorporatie: huurders weten zelf het beste of er iets in hun woning moet gebeuren. “En zij zijn het voor wie we het doen”, aldus projectleider Elroy Nieuwlaar van woCom.
De proef was een succes. In 2022 breiden we deze vorm van onderhoud daarom uit naar de gemeenten Asten, Heeze-Leende en Cranendonck.

Tot nu toe bepaalde de woningcorporatie in de meeste gevallen per buurt of per complex wanneer binnenrenovaties uitgevoerd moesten worden. “Zo’n renovatie is altijd ingrijpend voor de bewoners”, weet Elroy. “Er komt veel bij kijken en de werkzaamheden vormen vaak echt een inbreuk op het dagelijks leven van onze huurders. Voor die huurders is het dus veel prettiger als zij zelf kunnen bepalen wanneer zij een renovatie laten uitvoeren.”

Spelregels
Er gelden een paar spelregels voor huurders die een renovatie aanvragen. Die hebben vooral te maken met de levensduur van tegelwerk, keukenblokken en sanitair. “We willen geen keukens, badkamers of wc’s vervangen als ze nog prima functioneren”, vertelt Elroy. “Maar zodra bijvoorbeeld een keukenblok 15 jaar oud is, kijken wij samen met de huurder of deze toe is aan een renovatie, of de huurder dat ook de moeite waard vindt en wanneer dat dan uitkomt.” Op deze manier hebben huurders zelf in de hand wanneer het binnenonderhoud plaatsvindt.

Huurders gezocht
Deze manier van onderhoud is nieuw voor woCom. Daarom start de corporatie eerst met een proef in de gemeente Someren. Woont u in de gemeente Asten, Someren, Heeze-Leende of Cranendonck en bent u toe aan een nieuwe keuken, badkamer of toilet? Kijk dan op hier voor de spelregels of neem contact op met woCom. “Wij bespreken graag de mogelijkheden met u”, besluit Elroy.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×