Like us on Facebook
Follow us on Twitter

Seniorencomplex krijgt na 11 jaar eigen naam

Eén van de weinige appartementengebouwen in Someren die nog geen naam had, gaat voortaan als ‘d’n Hoggen Ekker’ door het leven. Donderdag 23 juni onthulden de bewoners de naam van hun senioren-appartementencomplex aan de Dorpsweg. De gevelbelettering van een zaaiende boer die over de akker loopt, werd onthuld door Dennis Maas, zoon van Jan Maas, oud-bewoner van het complex en initiatiefnemer. In het bijzijn van woCom, eigenaar van het gebouw, en vele bewoners en buren.

Waar nu de appartementen staan, was vroeger namelijk ‘hooggelegen’ grond. Een meter hoger dan de Kanaalstraat. Of zoals men dat vroeger op z’n Zummers zei: “Ik heb grond liggen op d’n hoggen ekker”. Dennis Maas is ontdaan nadat hij, in plaats van zijn in december overleden vader, de naam heeft onthuld: ”Dit was vorig jaar echt pa z’n projectje. Na zijn dood heeft het echtpaar Chris en Ria van Tulden, maar eigenlijk al zijn buren zich sterk gemaakt voor een naam op het gebouw. Die is er nu.
Pa kijkt trots mee, dat weet ik zeker.”

WoCom heeft de gevelbelettering mogelijk gemaakt. “Wij vonden dit een heel leuk bewonersinitiatief,” zegt Ellen Vereiken. “Dit moest er gewoon komen. En als je dan ziet hoe eensgezind de buren de naam hebben gekozen, dan is het dik verdiend.

 
Dennis Maas onthult, in het bijzijn van de bewoners, de naam van het senioren-appartementencomplex.

Zoekt u een Woning?
Klik dan Hier.
Lees verder >>

 

Nieuwbouwprojecten

Lees verder >>