Like us on Facebook
Follow us on Twitter

Os Thoes krijgt eerste bewoners

Ruim vier maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing. Nu is het zo ver: Os Thoes wordt in gebruik genomen. Op maandag 11 december worden de eerste bewoners ontvangen in de kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. “Een mijlpaal”, aldus Jac de Werdt, voorzitter van initiatiefnemer Stichting Woonzorg Cranendonck. “Jarenlang heeft de stichting zich ingezet voor de komst van Os Thoes. Ik ben iedereen die meegeholpen heeft zeer dankbaar”.

Os Thoes is een begeleid wonen project, waar mensen met dementie op kleine schaal samen wonen. Zij wonen daar zoveel mogelijk op een manier, zoals zij dat ook thuis gewend waren. “Maar dan met 24 uur per dag, zeven dagen in de week zorg en begeleiding”, aldus Jac de Werdt. “Daarnaast maakt vooral de inzet van mantelzorgers (vaak familie) en vrijwilligers het leven van de bewoners tot een aangenaam verblijf. En zijn de acht kamers en de gemeenschappelijke woonruimte qua inrichting aangepast aan de behoeften van de doelgroep. Overal in het gebouw zijn ‘slimme domotica’ aanwezig. Slimme, onzichtbare technologie die de dementerende bewoners en hun omgeving helpen.”

Os Thoes is van ons samen
Jac de Werdt wil de goede samenwerking tussen de stichting, gemeente Cranendonck en de andere partijen benadrukken. WoCom heeft de woonvoorziening gerealiseerd en verhuurt deze aan de Stichting Woonzorg Cranendonck. ZuidZorg neemt de begeleiding en medische zorg van de bewoners op zich. En de vele vrijwilligers helpen daarbij. “Os Thoes is echt van ons samen,” aldus de stichtingvoorzitter.

Openingsbijeenkomst in 2018
Om de bewoners rustig te laten wennen aan hun nieuwe woonomgeving, vindt de officiële opening van Os Thoes begin 2018 plaats.

 

Zoekt u een Woning?
Klik dan Hier.
Lees verder >>

 

Nieuwbouwprojecten
Woningaanbod
Lees verder >>