Opnieuw lage bedrijfslasten in de Aedes-benchmark

Al vijf jaar brengt de Aedes-benchmark prestaties van woningcorporaties in beeld en vergelijkt deze met elkaar. Een belangrijk doel van de Aedes-benchmark is corporaties te laten leren van elkaar. Op 22 november zijn de nieuwste resultaten bekend gemaakt. woCom is tevreden met het resultaat. “Het laat zien dat we op onderdelen weer vooruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar”, geeft bestuurder Mirjam Kräwinkel aan.

Vergelijking op 5 prestatievelden
In de jaarlijkse Benchmark worden corporaties vergeleken op 5 prestatievelden. Dit zijn: Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Onderhoud & Verbetering, Duurzaamheid en Beschikbaarheid & Betaalbaarheid.

Minder bedrijfslasten
Op het onderdeel bedrijfslasten, behoort woCom bij de koplopers in de sector. De beïnvloedbare bedrijfslasten van woCom waren al laag, maar daalden nog verder naar € 661 per verhuureenheid ten opzichte van € 707 vorig jaar.

Tevreden huurders en betaalbare woningen
Op de overige prestatievelden bevindt woCom zich in de middengroep van alle corporaties.
Het oordeel van huurders over de dienstverlening leverde bovengemiddeld, drie ruime zevens op.

Een goede woning voor een betaalbare prijs, is ook voor woCom het doel. Met een gemiddelde huurprijs van € 511 (gemiddelde van de sector is € 516) in combinatie met een gematigd huurbeleid houden we de huren betaalbaar.

Resultaten woCom vergeleken met landelijke cijfers
In de factsheet ziet u de resultaten van woCom op alle prestatievelden.

Meer weten over de AEDES benchmark
Wilt u meer weten over de AEDES benchmark? Hoe werkt de benchmark? Hoeveel corporaties doen er mee? Wat zijn de belangrijkste resultaten? Jaarlijks brengt AEDES een branchrapport uit. Hierin leest u meer over de AEDES benchmark.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×