Waterbrink, Maarheeze

WoCom werkt aan de ontwikkeling van 29 sociale huurwoningen aan de Waterbrink in Maarheeze.

Impressie Waterbrink, locatie 29 sociale huurwoningen woCom

De Waterbrink
Maarheeze breidt fors uit met 94 woningen. Aan de noordkant van het dorp (Neerlanden II) verrijst een nieuwe woonwijk: de Waterbrink. Deze wijk wordt zo opgezet dat er volop ruimte is voor sociale ontmoetingen. Bovendien worden de woningen extra energiezuinig en is er veel aandacht voor biodiversiteit.
Het totale plan bestaat uit 94 woningen met een grote diversiteit aan woningtypes, zowel koop- als huurwoningen. Zowel starters, als jonge gezinnen en ouderen (levensloopbestendige woningen) kunnen hier hun droomhuis vinden.

Dorpse uitstraling en energieneutraal 
De woonwijk wordt gekenmerkt door een eigentijdse, dorpse uitstraling en een hoge mate van duurzaamheid. Naast energieneutraal wonen is er ook ruime aandacht voor ecologie en biodiversiteit in de openbare ruimte. Hiermee wordt een natuurlijk, gezond straatbeeld gecreëerd. In het hart van de wijk komt een brink, die gaat fungeren als sociale ontmoetingsplek voor spelende kinderen en buurtgenoten.

Wonen in en met het groen  
Door verandering van het klimaat moeten we meer rekening houden met extremen. We hebben te maken met meer droogte en hittestress versus meer piekbuien en langdurige wateroverlast. Bij de inrichting van de Waterbrink wordt minder verharding gebruikt en er is meer ruimte voor groen, beplanting en een wadisysteem (opslag voor hemelwater). Dit zorgt ook in tijdens een warme zomer voor een aangenamere tempertatuur, schaduw en een langzame afvoer van water. Niet alleen seizoenen kleuren het landschap maar ook het weer van de week bepaalt het beeld. Deze wadi’s  vormen een enorme waterbuffer maar zijn ook een fantastische speelplek.

29 sociale huurwoningen 
De Waterbrink telt straks 29 sociale huurwoningen. Waarvan 11 rijwoningen en 18 nulredenwoningen voor 1- of 2-persoons huishoudens. De nultredenwoningen van woCom hebben alle ruimten op de begane grond: de woonkamer, keuken, slaapkamer en de badkamer. Alle woningen zijn energiezuinig.

 

Impressie rijwoningen

 

Impressie nultredenwoningen

Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning?
Wilt u in aanmerking komen voor een van deze nieuwbouwwoningen? Schrijf u dan nu alvast in via www.woonieze.nl. Daar kunt u een tipbericht aanmaken, door bij ‘mijn inschrijving’ een zoekprofiel in te vullen. U wordt dan automatisch op de hoogte gesteld wanneer de woningen, die aan uw woonwensen/huurprijsklasse voldoen, geadverteerd worden.

Doorstroming / Voorrang bij verhuizen
Veel mensen, jong én oud, willen graag binnen hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Begrijpelijk, want daar weten ze de weg en daar wonen de mensen die zij kennen. Bij woCom willen we daarom verhuizen voor meer mensen mogelijk maken. In een aantal gevallen geven we voorrang aan inwoners die binnen hun gemeente willen verhuizen. En soms geven we voorrang als iemand een gewilde woning achterlaat. We brengen daarmee de doorstroming op gang. En dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen kunnen verhuizen naar een woning die (beter) bij hen past. Ook bij dit nieuwbouwproject passen we deze voorrang toe. Meer informatie over doorstromen leest u hier. 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×