Nieuwbouw Marijkeplein, Leende

In Leende bouwt woCom 6 energiezuinige sociale huurwoningen op de hoek Kerkstraat/Beukenlaan.

Type woningen
Het project bestaat uit 6 sociale huurwoningen. De nultredenwoningen hebben alle voorzieningen zoals keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer en toilet op de begane grond. Hierdoor zijn de een- tot tweepersoonswoningen levensloopbestendig en dus uitermate geschikt voor 65+’ers die daardoor langer zelfstandig kunnen blijven wonen. In hun vertrouwde omgeving, dicht bij alle voorzieningen. De woningen zijn ontworpen door VFO architecten uit Eindhoven.

Energiezuinig
De woningen worden voorzien van een warmtepomp, een warmte-terug-win-installatie en zonnepanelen. En het hemelwater, dat op het dakvlak van de woning valt, wordt op eigen terrein geïnfiltreerd. Door die duurzame maatregelen vallen de energielasten en daardoor de totale woonlasten lager uit dan bij een bestaande huurwoning. Dit sluit perfect aan op de woonvisie van Heeze-Leende waarin de gemeente van jong tot oud prettig wonen mogelijk willen maken.

Oplevering
De zes huizen in de sociale huursector worden door Bots Bouwgroep gebouwd. In juli van 2021 startte woCom met de bouw. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2022 opgeleverd. De sociale huurwoningen zijn inmiddels verhuurd via Wooniezie.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×