Liverdonk, Helmond

WoCom heeft 17 nieuwe, sociale huurwoningen gebouwd aan de Bockendonk, in het mooie deelplan Liverdonk Brandevoort Helmond. In Liverdonk woon je rustig en landelijk in een groene omgeving, maar wel dicht bij alle belangrijke voorzieningen en uitvalswegen naar andere dorpen en steden.

Historisch karakter
De woningen aan de Bockendonk zijn gebouwd met een historisch karakter. De bouwstijl is ontleend aan onder meer het witte dorp Thorn in Midden-Limburg.

Type woningen
Het project bestaat uit 17 grondgebonden sociale huurwoningen in twee verschillende typen: 5 van deze woningen hebben één bouwlaag met kap, ze beschikken over twee slaapkamers op de eerste verdieping en een vlizotrap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens.
De andere 12 woningen hebben twee bouwlagen met kap, ze beschikken over drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 3- of meerpersoonshuishoudens.

Energieneutraal
WoCom heeft voor dit project een duurzaamheidsambitie die verder gaat dan het Bouwbesluit. De woningen zijn als energieneutrale woningen gebouwd waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. Een energieneutrale woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt als gebouwgebonden wordt verbruikt. De bewoner betaalt alleen nog het eigen energieverbruik. De energierekening is dus fors lager dan bij een reguliere woning.

Aannemer
Aannemersbedrijf Houta Bouw uit Geldrop heeft deze 17 woningen, in opdracht van woCom, gebouwd. De woningen zijn in juli 2019 opgeleverd.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×