Liverdonk, Helmond

WoCom bouwt momenteel 17 nieuwe, sociale huurwoningen aan de Bockendonk, in het mooie deelplan Liverdonk Brandevoort Helmond. In Liverdonk woon je rustig en landelijk in een groene omgeving, maar wel dicht bij alle belangrijke voorzieningen en uitvalswegen naar andere dorpen en steden.

Historisch karakter
De woningen aan de Bockendonk worden gebouwd met een historisch karakter. De bouwstijl is ontleend aan onder meer het witte dorp Thorn in Midden-Limburg.

Type woningen
Het project bestaat uit 17 grondgebonden sociale huurwoningen in twee verschillende typen: 5 van deze woningen hebben één bouwlaag met kap, ze beschikken over twee slaapkamers op de eerste verdieping en een vlizotrap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens.
De andere 12 woningen hebben twee bouwlagen met kap, ze beschikken over drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 3- of meerpersoonshuishoudens.

Energieneutraal
WoCom heeft voor dit project een duurzaamheidsambitie die verder gaat dan het Bouwbesluit. De woningen worden als energieneutrale woningen gebouwd waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. Een energieneutrale woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt als gebouwgebonden wordt verbruikt. De bewoner betaalt alleen nog het eigen energieverbruik. De energierekening is dus fors lager dan bij een reguliere woning.

Start bouw
Aannemersbedrijf Houta Bouw uit Geldrop bouwt deze 17 woningen, in opdracht van woCom. De woningen worden naar verwachting medio 2019 opgeleverd.

Heeft u interesse in een (nieuwbouw)woning?
Wilt u in aanmerking komen voor een (nieuwbouw)woning? Schrijf u dan nu alvast in via www.wooniezie.nl. Daar kunt u een tipbericht aanmaken, door bij ‘mijn inschrijving’ een zoekprofiel in te vullen. U wordt dan automatisch op de hoogte gesteld wanneer de woningen, die aan uw woonwensen/huurprijsklasse voldoen, geadverteerd worden. Op deze woningen kunt u via de website direct reageren.

Reageren op Bockendonk niet meer mogelijk
WoCom is inmiddels bezig met de toewijzing van de nieuwbouwwoningen aan de Bockendonk. Reageren is daardoor helaas niet meer mogelijk. Woningzoekenden die in aanmerking komen voor één van deze woningen, ontvangen van woCom een e-mail met daarin een voorlopige woningaanbieding. We wensen hen alvast heel veel plezier in hun nieuwe woning.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×