Groote Hoeven, Someren

WoCom werkt aan de ontwikkeling van 16 sociale huurwoningen in de nieuwe woonwijk Groote Hoeven in Someren.

Wat zijn onze plannen?
Ons bouwproject bestaat uit 16 grondgebonden woningen in twee verschillende typen. NBArchitecten uit Best heeft hiervoor het ontwerp gemaakt. Aan de Garve komen twee blokken van ieder vier woningen. Dit type woning heeft twee bouwlagen met kap, beschikt over drie slaapkamers op de eerste verdieping en heeft een vaste trap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 3- of meerpersoonshuishoudens. Aan de Schoof komt één blok van acht woningen. Deze woningen hebben anderhalve bouwlaag met een kap, beschikken over 2 slaapkamers op de eerste verdieping en hebben een vlizotrap naar de zolder. Ze zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

Energieneutraal en circulair
De woningen worden zeer energiezuinig gebouwd. De duurzaamheidsambitie is energieneutraal (EPC 0) en gaat daarmee verder dan de landelijke voorschriften waaraan nieuwbouwwoningen moeten voldoen . Onze woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp, WTW-installatie en zonnepanelen. Daarnaast voldoen de woningen aan de circulaire doelstelling van de gemeente Someren. Zo worden er hergebruikte materialen toegepast en producten die in de toekomst 100% recyclebaar zijn. Ook wordt het regenwater op het eigen terrein geïnfiltreerd en worden de woningen voorzien van een materialenpaspoort.

Waar staan we nu?
In juni hebben we het hoogste punt van de bouw gevierd. We verwachten dat de woningen in december 2021 worden opgeleverd.

De sociale huurwoningen zijn inmiddels verdeeld via het regionale woonruimteverdeelsysteem Wooniezie.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×