De Beuk en De Berk, Budel

WoCom bouwt op de locatie aan de Beuk en de Berk 6 levensloopbestendige (nultreden)woningen.

Wat zijn onze plannen?
De Budelse wijk Boschakkers wordt aangevuld met 6 levensloopbestendige sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen zijn verdeeld over 2 verdiepingen en worden voorzien van een lift. Dit woonblokje komt op de kop van de 2 al bestaande woonblokken van De Beuk en De Berk. Deze nieuwe woningen worden met een brug verbonden met deze bestaande woningen. Dit heeft als voordeel dat de bestaande woningen op de eerste verdieping dan ook gebruik kunnen maken van de lift in het nieuwe woonblokje. De nieuwe nultreden appartementen (dus zónder drempels en alle kamers op dezelfde verdieping) zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Ze krijgen een woonkamer/keuken, 2 slaapkamers, badkamer en een technische ruimte.

Waar staan we nu?
De bestaande woningen van De Beuk en De Berk zijn al in 2001 gerealiseerd. Omdat de huidige hinder/milieucirkel komt te vervallen, is het nu mogelijk deze bestaande woningen met het nieuwe blokje van 6 woningen af te ronden. Deze woningen worden ‘energieneutraal’ gebouwd. Dat wil zeggen dat alle energie voor de woningen (zoals het verwarmen) door de woning zelf wordt opgewekt. Waardoor alleen het verbruik van de bewoner (zoals de elektriciteit voor apparatuur als de wasmachine en het koffiezetautomaat) door de bewoner hoeft worden ingekocht.

Situatie en plattegronden
Hier laten we u alvast enkele impressies en tekeningen zien van de woningen. De nieuwe bewoners parkeren in de omgeving. Daar is bij de aanleg van de openbare ruimte al voldoende ruimte voor gemaakt.

Planning & verhuur
De aannemer start 18 juli 2022 met de bouw.
De sociale huurwoningen worden na de zomervakantie van 2022 aangeboden op www.wooniezie.nl, via het regionale woonruimteverdeelsysteem Wooniezie.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×