Ahorn, Mariahout

Ten oosten van de kern van Mariahout ligt de nieuwe woonwijk D’n Hoge Suute. Een plek waar verschillende woonwensen en mensen samenkomen.

Authentiek karakter
De woningen aan de Ahorn zijn gebouwd met een authentiek karakter, gemaakt van materialen en kleuren uit de streek. D’n Hoge Suute onderscheidt zich van de ‘standaard’ woonwijken, maar straalt de kenmerkende diversiteit, rust en eigenheid uit die bij het dorp Mariahout hoort.

Type woningen
Het project bestaat uit 8 grondgebonden sociale huurwoningen in twee verschillende typen. Zes van deze woningen hebben één bouwlaag met kap, ze beschikken over twee slaapkamers op de eerste verdieping en een vlizotrap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 1- en 2 persoonshuishoudens.
De andere twee woningen hebben twee bouwlagen met kap, ze beschikken over drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Deze woningen zijn bedoeld voor 3- of meerpersoonshuishoudens.

Energieneutraal
WoCom heeft voor dit project een duurzaamheidsambitie die verder gaat dan het Bouwbesluit. De woningen zijn als energieneutrale woningen gebouwd waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. Een energieneutrale woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt als gebouwgebonden wordt verbruikt. De bewoner betaalt alleen nog het eigen energieverbruik. De energierekening is dus fors lager dan bij een reguliere woning.

Start bouw
Aannemersbedrijf Vlassak uit Budel heeft deze 8 woningen, in opdracht van woCom, gebouwd. De bewoners hebben inmiddels de sleutels ontvangen.

Open hier de nieuwsbrief van juli over het project.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×