Jarige woningcorporatie vervult wijkwensen

WoCom en huurder samen aan de slag in jubileumjaar

WoCom gaat haar 100ste verjaardag vieren met bewoners. Zo worden dit jaar alle 100-jarige huurders in het zonnetje gezet, krijgen pasgeborenen een verrassing en steken medewerkers letterlijk de handen uit hun mouwen in de gemeenten. Voor dat laatste roept woCom de hulp in van Astenaren, Cranendonckers, Heeze-Leendenaren, Helmonders, Laarbeekers en Somerenaren. We zijn daarvoor op zoek naar wijkwensen die wij in de maand mei samen met bewoners kunnen vervullen. Een kinderboerderij opknappen, een minibieb plaatsen in een woonwijk of eindelijk dat wijkgebouw eens goed onder handen nemen? WoCom helpt.

WoCom zorgt al een eeuw voor goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. We willen ons eeuwfeest daarom vieren met een mooi cadeau voor de huurders. “Geen cheque met een mooi bedrag of een groot feest, maar echt iets terugdoen voor en met onze huurders”, aldus directeur-bestuurder Mirjam Kräwinkel. Daarbij denken we aan sociale projecten waarbij medewerkers achter het bureau vandaan komen en zichtbaar actief bezig zijn in de wijk. “We hopen hiermee de zes gemeenten waar we actief zijn mooier, schoner en/of leefbaarder te maken.”

Wensen van huurders
Dit doen we door materiaal, extra handen of geld beschikbaar te stellen. “Ideeën die een positief effect hebben op de wijk, de buurt of de straat en het plezier tussen bewoners onderling bevorderen, hebben de voorkeur. Daarnaast moet de activiteit breed toegankelijk zijn en in of bij onze huurwoningen plaatsvinden.” De vervulling van de wens(en) vindt plaats tijdens de ‘woCom doet – dag’. (Zodra het mogelijk is plannen we een nieuwe datum om onze verjaardag te vieren.)

Wensen melden
WoCom roept al haar huurders op om leuke, bijzondere of ludieke wensen in te sturen. Ideeën kunnen nog steeds ingediend worden via 100jaar@wocom.nl of 0493-497666. WoCom zal, indien nodig, een selectie maken uit alle ingezonden voorstellen.

Voorwaarden
* De activiteit (met een blijvend karakter) moet een positief effect hebben op de wijk of straat en het plezier tussen bewoners bevorderen.
* Het idee moet uitvoerbaar zijn in of om ons bezit (het is voor onze huurders in de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek en Someren).
* Het moet een activiteit zijn die met 8-10 medewerkers in 1 werkdag gestart en afgerond kan worden.
* Er moeten vooral handjes en materialen voor nodig zijn en geen grote investeringen.
* Het mag geen risico’s met zich meebrengen die woCom niet kan dragen (zo mogen wij veiligheidshalve helaas geen speeltuintoestellen opknappen).
* En de activiteit in het gebied of ruimte moet breed toegankelijk zijn; woCom doet daardoor liever niet iets voor 1 individuele vereniging.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×