Nieuwe huurwoningen Groote Hoeven

Somerense 55+-ers krijgen voorrang bij sociale nieuwbouw

In de Somerense nieuwbouwwijk Groote Hoeven, waar alles draait om duurzaamheid en hergebruik van materialen, bouwt woningcorporatie woCom nog eens 10 sociale huurhuizen voor senioren. Aan de nieuwe straten Opper en Roggemaat werd maandag het hoogste punt bereikt van deze energiezuinige en vooral betaalbare nultredenwoningen.

Terwijl elders in Someren de terrasjes vollopen en veel mensen verkoeling zoeken bij zwembad De Diepsteeckel, zoeken de metselaars de schaduw van de steigers op. Terwijl zij werken aan de muren van het blok woningen aan de Roggemaat, wordt bij het blok er tegenover, aan de Opper, het hoogste punt bereikt.

Duurzaam en betaalbaar
Harrie van Rut, projectleider bij woCom, kijkt van een afstandje trots toe: “Deze 10 nieuwe woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens zijn niet alleen geluidsarm, maar vooral erg duurzaam en betaalbaar.” De woningen zijn heel energiezuinig. “Zo hebben ze alle een warmtepomp en zonnepanelen. En geen gasaansluiting meer. Dat is niet alleen beter voor het milieu, de bewoners verbruiken daardoor minder energie en krijgen dus een lagere energierekening. Dat gaan ze in hun portemonnee merken.”

Doorstroming bevorderen
Om ervoor te zorgen dat oudere woningzoekenden in hun dorp of gemeente kunnen blijven wonen, krijgen 55+-ers uit de gemeente Someren voorrang bij de levensloopbestendige nultredenwoningen. Door deze voorrangsregeling kunnen ouderen doorstromen naar een woning die beter aansluit op hun wensen of gezinssituatie én komen er in Someren woningen vrij voor gezinnen.

Inschrijven tot 11 juli
De 10 huurwoningen aan de Opper en Roggemaat in Someren zijn via het regionale woningverdeelsysteem Wooniezie toegewezen. In november worden de woningen opgeleverd.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×