Huurderservaring: onderhoud in de Tournooistraat

De woning van de familie Haast was het eerste huis dat in de Tournooistraat gerenoveerd werd. Het begon allemaal in de eerste week van oktober. “Ik ben eigenlijk altijd thuis, dus dat doen we wel even”, dacht Natascha Haast. Het ging echter niet zonder slag of stoot, de werklui kwamen in dit eerste huis voor allerlei verrassingen te staan. Mooie ervaringen om mee te nemen naar de rest van het project, dat wel. Natascha: “Wij zijn nu klaar met de renovatie. Achteraf, na alle rompslomp, zijn we toch super blij met het resultaat. Binnen is alles netjes en nieuw. De buitenkant is nu heel anders, maar het geheel geeft een mooi aanzicht. Ook de dakkapellen die ik eerst maar lelijk vond, komen nu anders over.”

Natuurlijk wist de familie Haast al een tijdje wat er allemaal te gebeuren stond. “We zijn naar de bijeenkomst geweest en hadden we onze keuzes gemaakt in de tegels en deur, enzovoort”, vertelt Natascha. “We hadden een mooie kalender gekregen voor de werkzaamheden, dus we konden goed bijhouden wat er wanneer zou gebeuren. Ik was wel een beetje bang. Hoe moest dat allemaal met mijn hondjes en de reptielen? De uitvoerders beloofden mij dat het goed kwam, dus daar vertrouwden we op.” Het eerste werk was de plaatsing van de dakkapellen, met veel passen en meten. Het ging allemaal best goed en na een week met wat ups en downs volgde het werk binnen. “Alles werd netjes afgedekt op de bovenverdieping, zodat ze aan de gang konden. Het aftimmeren van de dakkapellen ging helaas niet zoals het hoorde en moest het nog een keer opnieuw.”

Kamperen in eigen huis
Daarna kwam volgens Natascha eigenlijk pas het ergste: tijdelijk geen badkamer, geen wc en geen keuken. “Op zo’n moment weet je pas hoe hard je die nodig hebt! We zetten de Dixie in de schuur, mijn zonen maakten gebruik van de douche in de voorziening, maar ik deed dat liever op een ander. Van Fred hadden we netjes een klein kookstelletje gekregen en zo kampeerden we tijdelijk in ons eigen huis. Het went, hoor.”

Van boven tot onder
Toen een week later de nieuwe badkamer kwam, was er helaas opnieuw iets mis. “Nu zijn mijn man en ik niet zo groot, maar het hoogste punt in badkamer bleek 1,8 m te zijn. Mijn zoon van 1,86 m wil toch ook graag douchen. Na grondige inspectie heeft Fred dit opgelost door de vloer en het plafond weer te laten verplaatsen. Het werd heel mooi op de bovenverdieping, nu kon het werk beneden van start. Op zich ging alles best goed. De werklui hielden veel rekening met de beestjes, zeurden nooit als ik iets vroeg en het was ook best gezellig.” Het idee van het verplaatsen van de keuken voor een betere inloop, leek de familie Haast niet zo’n goed idee. Alle leidingen zouden verlegd moeten worden, de laminaatvloer zou eraan gaan en de afzuigkap zou niet meer op de goede plek hangen. De nieuwe keuken kwam daarom op de oorspronkelijke plaats. Toen kwamen de nieuwe kozijnen. “Gelukkig zat het weer die dag mee en kon ik met een deken en een bakje hete thee de dag doorkomen. Het granol die tijdens de werkzaamheden van de muur kwam, is alweer netjes gerepareerd.” Natascha is blij dat het allemaal achter de rug is, maar ook blij met alle verbeteringen in haar huis.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×