Houd rekening met elkaar en voorkom overlast

Buren. We hebben ze allemaal. Boven, onder, links of rechts. In de meeste gevallen is het fijn om buren te hebben. Het houdt de buurt levendig en gezellig. Toch kan het zijn dat buren overlast veroorzaken. Vaak zijn ze zich er niet of onvoldoende van bewust. Gelukkig ligt de oplossing vaak binnen handbereik. Een vriendelijk praatje met uw buurman of -vrouw lost vaak meer op dan een klacht bij woCom.

Geluidsoverlast voorkomen
De meeste klachten komen voort uit lawaai, zoals harde muziek, blaffende honden, schreeuwende kinderen, luidruchtige mensen of het geluid van een boormachine. In veel gevallen kan geluidsoverlast vrij makkelijk voorkomen worden. Door wat meer rekening met elkaar te houden. Zorg bijvoorbeeld dat het na 22.00 uur stil is. Ga dan niet meer boren of stofzuigen en draai geen luide muziek meer.

Overlast tijdens het buitenseizoen
Het buitenseizoen komt er weer aan. Houdt u van gezellig barbecue├źn of een avondje rond de vuurkorf? Laat de buren niet meegenieten van de rook. Let op waar u de vuurkorf of barbecue neerzet. Denk aan de windrichting en praat na 22.00 uur zachter zodat de buren rustig kunnen gaan slapen.

Burenboekje
Als buren kunt u elkaar helpen om de buurt en de eigen leefomgeving leefbaar en gezellig te houden. Daarvoor heeft woCom een Burenboekje ontwikkeld. Hierin vind u praktische tips over hoe u het beste met uw buren kunt communiceren als het even niet zo fijn loopt. Vraag het boekje bij ons aan of klik hier voor de digitale versie.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×