Hoogste punt sociale huurwoningen in circulaire nieuwbouwwijk Someren

In de Somerense nieuwbouwwijk Groote Hoeven, waar alles draait om duurzaamheid en hergebruik van materialen, voegt woningcorporatie woCom nog iets extra’s toe: betaalbaarheid. Vandaag werd in deze wijk het hoogste punt bereikt van 16 sociale huurwoningen. Voor mensen met een kleinere portemonnee, maar een groot hart voor het milieu. Samen met wethouder Louis Swinkels werden de laatste, dik geïsoleerde dakplaten op de betaalbare huizen gelegd.

Terwijl de wethouder uitleg kreeg over de energieneutrale woningen genoten de bouwvakkers met een Brabants worstenbroodje van alle aandacht die uit ging naar hun werk. Sommige metselaars waren al om 6.00 uur begonnen om de grootste hitte voor te zijn. Want het is warm op de bouwplaats. Op de straat ervoor, zonder enkele schaduw, misschien nog wel warmer. In de volle zon spreekt Anke Nieuwland, verantwoordelijk voor de nieuwbouw van woCom, dan ook haar waardering uit voor de bouwvakkers: “Jullie zorgen er in weer en wind en zelfs bij deze hitte voor dat deze ‘wijk van de toekomst’ straks voor iedereen betaalbaar is. Jullie bouwen aan een thuis voor de mensen met een wat kleinere portemonnee, voor starters maar ook gezinnen die in een superzuinige woning komen. Vol gebruikte en te herbruiken materialen. Zelfs het regenwater wordt hier op eigen terrein geïnfiltreerd door een waterkoffer. Zo dragen wij als woningcorporatie, en straks dus de nieuwe bewoners, ons steentje bij aan het milieu.”

Wonen geweldig maken
Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans maakt hier de duurzame ambities van woningcorporatie woCom waar: 8 woningen voor 1- tot 2-personen en nog eens 8 woningen voor de grotere huishoudens. “Een mooie kans voor ons om te laten zien hoe wij bouwen aan de toekomst,” vervolgt René Bekx, directeur ontwikkeling en innovatie bij Hendriks Coppelmans. Zoals met deze vooruitstrevende circulaire bouw. “Wij gaan graag iets verder om wonen geweldig te maken.”

Kansen voor iedereen
Hoe verschillend de nieuwe bewoners van Groote Hoeven ook zijn, de huizen hebben sowieso één ding gemeen: ze zijn circulair gebouwd en daardoor superduurzaam en dus goed voor de toekomst. De wethouder is blij dat woCom daar nog eens superbetaalbaar aan toevoegt. “Zo krijgt iedereen in Someren kansen. En ik hoor net dat deze daken nog vol worden gelegd met zonnepanelen, dus laat die zon maar lekker lang schijnen.”

De 16 huurwoningen zijn inmiddels via Wooniezie toegewezen. Begin december krijgen de nieuwe bewoners hun sleutel.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×