Budelse bouwvakkers verrast op Valentijnsdag

WoCom viert hoogste punt van sociale nieuwbouw Budel

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Een dag vol verrassingen. Ook in Budel. Daar verraste woCom een aantal bouwvakkers met warme worstenbroodjes en appelflappen. En hartjesballonnen, want op Valentijns-dinsdag bereikten zij het hoogste punt van een appartementengebouw dat twee bestaande woonblokken aan De Beuk en De Berk met elkaar verbindt. “Daar moest gewoon een lief gebaar tegenover staan”, vertelt Marcel Stouten, projectleider Vastgoed.

“Soms moet je even stilstaan bij een relatie”, geeft Marcel aan. “En als je daar blij mee bent, mag je best je waardering laten zien. De samenwerking met de Budelse aannemer Vlassak verloopt bij dit project zo goed, dat de woningen aan de nieuwe straat De Den nog deze zomer worden opgeleverd.” Terwijl de metselaars nog een worstenbroodje pakken, kijken directeur Jack Vlassak en zijn projectleider Theo Wijen toe. Ze staan voor zes levensloopbestendige appartementen en een lift die er straks voor gaat zorgen dat ook de bovenverdiepingen van de huidige woonblokken toegankelijker worden voor oudere of minder valide bewoners.

Doorstroming op de Cranendonckse woningmarkt
Bij deze nieuwbouw wil woCom de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door een derde van de woningen aan te bieden aan inwoners van Cranendonck die een huurwoning van woCom verlaten. Nog een derde gaat naar senioren uit Cranendonck; die kunnen dus ook een koopwoning achterlaten. En de resterende woningen zijn voor overige woningzoekenden. “We zien nu al dat er straks grote woningen vrijkomen voor gezinnen met kinderen, doordat 65-plussers naar deze kleinere, gelijkvloerse woning verhuizen. En dat gezin laat op zijn beurt misschien wel een goedkope, kleine woning achter die weer geschikt is voor iemand die op zichzelf wil gaan wonen.”

De nieuwe woningen aan De Den zijn inmiddels via Wooniezie verdeeld. De bewoners zijn bekend en de woningen worden rond de zomer opgeleverd. Wilt u doorstromen naar een van hun woningen of juist een kleinere, levensloopbestendige woning? Kijk dan eens op www.wocom.nl/doorstroming.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×