Like us on Facebook
Follow us on Twitter

Braakliggend terrein Helmond West wordt gezonde moestuin

WoCom tekent bruikleenovereenkomst voor arme wijkbewoners

WoCom, LEVgroep en Stichting Vrienden Stadstuin Helmond tekenden op 18 januari een bruikleenovereenkomst. De stichting, die al jaren actief is in de Stadstuin op Suytkade, mag in Helmond West een braakliggend terrein omtoveren tot een moestuin. WoCom, de eigenaar van het terrein, stelt de grond kosteloos ter beschikking, omdat de groente wordt gekweekt voor de minder bedeelden in de wijk. De LEVgroep ondersteunt de vrijwilligers hierbij.

Een braakliggend terrein naast Ambachtscentrum ’t Patronaat krijgt weer een nieuwe invulling. Het eerdere initiatief waarbij vrijwilligers, met ondersteuning van de LEVgroep, basisschoolkinderen leerden tuinieren, krijgt een gezond vervolg. “We richten hier een stadstuin in waar we samen met wijkbewoners groente gaan kweken voor bewoners die het wat moeilijker hebben”, aldus stichtingsvoorzitter Jack Kloft. “Voor een klein bedrag kunnen zij straks een groentepakket ophalen. Zo kunnen ook zij lekker en gezond eten. Daarnaast komen er workshops waar bewoners leren zelf te tuinieren.”

Gezond eten voor iedereen
“WoCom vindt het belangrijk dat ook mensen die het even wat minder hebben, goed en gezond kunnen eten”, vertelt Birgit Colen, consulent Wonen & Buurten bij woCom. “Dit geweldige initiatief, dat gedragen wordt door vele vrijwilligers, ondersteunen wij graag. Omdat dit terrein momenteel niet door ons gebruikt wordt, lenen we het graag uit aan de stichting. Een extra stuk grond naast de vorige moestuin wordt erbij getrokken, zodat er hopelijk grote oogsten komen.” WoCom werkt hierbij nauw samen met de Levgroep, die niet alleen de vrijwilligers werft, maar hen ook ondersteunt. Opbouwmedewerker Steven Huijser wil er graag samen met de wijk een mooi initiatief van maken. Wordt het een succes, dan wil de stichting de ervaringen die ze in Helmond West opdoet gebruiken om soortgelijke initiatieven in andere wijken van de grond te krijgen. “Maar eerst moeten we hier aan de slag om de grond onkruidvrij en plantgereed te maken”, lacht Nicole van de Rijt van de Stadstuin.

Interesse om mee te helpen? Kijk dan op www.stadstuinhelmond.nl/stichingvrienden of neem contact op met de LEVgroep.

Zoekt u een Woning?
Klik dan Hier.
Lees verder >>

 

Nieuwbouwprojecten

Lees verder >>