Bewoners denken mee over Baverdestraat

WoCom pakt herontwikkeling samen met bewoners op

De Baverdestraat in Lieshout wordt vernieuwd. Een deel van de huidige woningen maakt plaats voor nieuwbouw. Voordat woningcorporatie woCom tot sloop over gaat, wil zij graag weten wat de wensen zijn van bewoners en omwonenden. Zij krijgen een actieve rol in de vernieuwing van de straat.

In vorige herontwikkelingsprojecten informeerde en raadpleegde de woningcorporatie ook al de bewoners/omwonenden. Bij de Baverdestraat gaat woCom nog iets verder. Via een participatiegroep kunnen bewoners adviseren, coproduceren en meebeslissen. Gespreksonderwerpen voor de participatiegroep zijn bijvoorbeeld: ontwerp, parkeren, achtertuinen, communicatie, overlast. Naast woCom zit daarom ook de gemeente om tafel. Zo nemen bijvoorbeeld zowel de gemeente als woCom de parkeerproblemen in de Baverdestraat mee in de ontwikkeling.

Informatieve website
De belangengroep bestaat uit bewoners van zowel huur- als koopwoningen en omwonenden. Samen met woCom hebben zij een informatieve website ontwikkeld. Toegankelijk voor iedereen in de gemeente Laarbeek die het laatste nieuws rondom de herstructurering wil volgen. De website www.baverdestraat.nl gaat deze week live. Tot en met de bouw van de nieuwe woningen, worden hier de stappen en afspraken toegelicht. Zo wordt de Baverdestraat niet alleen voor, maar dus ook dóór de bewoners herontwikkeld.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×