Huurverhoging

De overheid stelt ieder jaar maximumpercentages vast waarmee de huur van sociale (gereguleerde) woningen mag worden verhoogd.

Jaarlijkse huurverhoging 

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huur van uw woning aan. Dit doen wij om onze dienstverlening aan u goed uit te kunnen blijven voeren. Jaarlijks ontvangt u vóór 1 mei een schriftelijke aankondiging van uw huurverhoging per 1 juli van datzelfde jaar.

Huurverhoging 2024
WoCom volgt bij het bepalen van de huurverhoging de richtlijn van de overheid. De overheid heeft besloten voor 2024 niet de inflatie maar de loonontwikkeling te volgen. Dit betekent dat de huren in 2024 met 5,3% stijgen. WoCom-huurders waarvan de woning nog een slecht energielabel (E, F of G) heeft, krijgen géén huurverhoging totdat hun woning energiezuiniger is gemaakt. Een huurverhoging is nodig om de enorme opgaven die we hebben met nieuwbouw, onderhoud, renovaties, verduurzaming en leefbaarheid te kunnen betalen. De huren zijn onze inkomsten. Zonder inkomsten kunnen we niet investeren.

Verhoging huurtoeslag
De verhoging van de huur is lager dan de verhoging van de inkomsten van veel huurders, omdat lonen en uitkeringen harder zijn gestegen. Het Nibud heeft uitgerekend dat de zogenaamde huurquote (het aandeel van het inkomen dat huurders kwijt zijn voor huur) is gedaald. De huurtoeslag is verhoogd met gemiddeld € 34 per maand. Dat compenseert voor de meeste huurders de huurverhoging.

Vragen over de huurverhoging?
Bekijk hier de meest voorkomende vragen met antwoorden.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×