6 dagen oude baby opent 21e woonblok in Brandevoort

Woensdag 14 november kregen de laatste bewoners van Blok21 in Brandevoort de sleutel van hun nieuwe woning. Vier jaar na de eerste steen zijn alle 55 wooneenheden bewoond. Een nieuwbouwcomplex dat door woCom in drie fasen is gebouwd. De nieuwe bewoners vierden dit samen met kunstenaar Bart Janssen die, voor de ingang naar de binnenplaats, een houten bord heeft gemaakt met daarin de complexnaam ‘VariaVeste’. Een woonproject dat niet alleen opvalt door de variatie in de architectuur, maar vooral ook door de grote variëteit in bewoners. Van starters tot gezinnen, van sociale huurwoningen tot en met vrije sector huur- en koopwoningen.

Een week na de oplevering van de laatste acht huurwoningen, kregen vandaag de bewoners van drie koopwoningen hun sleutel uitgereikt. Direct na de oplevering door aannemer Houta Bouw. De 6 dagen oude baby Lhoé, de jongste bewoner van VariaVeste, mocht samen met haar moeder en de 80-jarige Janssen een houten naambord onthullen. “Omdat twee van deze woningen naast de ingang naar het binnenterrein liggen, de zogenaamde poortwoningen, hebben wij een lokale ambachtsman een houtsnijwerk laten maken met de kenmerkende vormen van VariaVeste,” vertelt Arno Verhagen, projectcoördinator bij woCom. “Dit bord moet een herkenningspunt worden voor de bewoners en bezoekers. Dat verbindt. Net als het binnenterrein dat door iedereen gebruikt gaat worden. Vandaag zag je dat al gebeuren toen de nieuwe buren elkaar ontmoetten. De eerste contacten zijn gelegd.”

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×