Nieuwe wijk Brandevoort bereikt eerste hoog(s)tepunt

WoCom bouwt 22 sociale huurwoningen in ‘buitenbuurt’ Hazenwinkel

Brandevoort krijgt een nieuwe, kleine buitenbuurt aan de rand van de wijk. De deelwijk Hazenwinkel vormt de overgang van het agrarisch landschap ten zuidwesten van Brandevoort naar de stedelijke bebouwing in het hart. Vandaag bereikten de eerste woningen hun hoogste punt. In juli hoopt woCom de bewoners van de 22 sociale huurwoningen al de sleutel te geven.

Uitgangspunt voor Hazenwinkel is een open, landelijk en dorps woonmilieu met een grote variatie in woontypen. Het wordt de meest rustige wijk, omdat doorgaande wegen ontbreken en er geen voorzieningen zijn opgenomen. De scholen en winkels zijn op loopafstand in het nabijgelegen De Veste en in Liverdonk. “Wij vinden het fijn dat wij als woningcorporatie er voor kunnen zorgen dat deze wijk voor iedereen toegankelijk wordt. Ook voor de mensen met een wat kleinere beurs,” vertelt projectleider Arno Verhagen van woCom. “In het nog kale Hazenwinkel bouwen we op dit moment 22 betaalbare huurwoningen, verdeeld over drie blokken. Acht woningen voor 1- en 2-persoons-huishoudens. En veertien ruimere woningen met drie slaapkamers en een zolder voor 3- of meerpersoonshuishoudens.”

Energieneutraal en gasvrij
De woningen aan de Baldewinushoek en Faassenhoek zijn daarnaast erg energiezuinig. WoCom heeft voor dit project namelijk een duurzaamheidsambitie die verder gaat dan het Bouwbesluit. De woningen worden als energie neutrale woningen gebouwd waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. “De woningen worden verwarmd door een warmtepomp en wekken door de zonnepanelen net zoveel energie op als er gebouwgebonden wordt verbruikt. De bewoner betaalt alleen nog het eigen energieverbruik. De energierekening is dus ook nog eens fors lager dan bij een reguliere woning.”

Hoogste punt bereikt
Dinsdag bereikten de bouwvakkers van Houta Bouw het hoogste punt. De vlag werd op het dak gezet en dit hoogtepunt werd klein gevierd met architect, woCom-medewerkers, bouwvakkers en de andere bouwpartners die deze eerste projectbouw van Hazenwinkel mogelijk maken. “We lopen goed op planning. Dus als we geen tegenslagen krijgen, kunnen hier de eerste bewoners in juli al genieten van hun nieuwe, duurzame woning.”

Woningtoewijzing
Bewoners die in aanmerking willen komen voor een van deze (sociale) nieuwbouwwoningen, kunnen zich alvast als woningzoekende inschrijven op de woningverdeelwebsite www.wooniezie.nl. Via een tipbericht informeert de woningcorporatie hen te zijner tijd over de woningtoewijzing.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×