Energieneutrale huurwoningen op het Gildeplein in Lierop

Op het Gildeplein in Lierop komen vijf nieuwe sociale huurwoningen van woCom. Het zijn de eerste nieuwe sociale huurwoningen in Lierop die energieneutraal zijn. Naast betaalbaarheid en beschikbaarheid, is duurzaamheid een belangrijk thema voor woCom en de gemeente Someren. Met de komst van deze vijf nieuwe woningen, uitgevoerd door Vlassak Aannemingsmaatschappij, maakt woCom haar woningvoorraad in Lierop duurzamer.

Feestelijke start bouw
Wethouder Guido Schoolmeesters van de gemeente Someren en Paul van Rixtel, manager Vastgoed bij woCom, metselden donderdag 20 september de eerste stenen van de energieneutrale sociale huurwoningen. Hiermee startten zij symbolisch de bouw.

Starters en gezinnen
Aan het Gildeplein komen drie starterswoningen voor één- of twee-persoonshuishoudens en twee woningen voor meerpersoonshuishoudens. Die laatsten krijgen drie slaapkamers op de verdieping en een vaste trap naar zolder. De woningen zijn functioneel, duurzaam én energiezuinig. “Het worden energieneutrale woningen, met een goede isolatie en zonder gasaansluiting,” aldus Paul van Rixtel van woCom. “Een energieneutrale woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt als het gebouw verbruikt voor de verwarming, koeling en ventilatie, warm tapwater en verlichting. De bewoner betaalt alleen nog z’n eigen energieverbruik. De energierekening is dus fors lager dan bij een reguliere woning.“

Inschrijven via Wooniezie
Mensen die interesse hebben in deze sociale huurwoningen kunnen zich alvast inschrijven als woningzoekende op de website www.wooniezie.nl. Later dit jaar worden daar de woningen aangeboden. Het inschrijven kost geen geld en u wordt op de hoogte gehouden. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Planning
Naar verwachting worden de woningen voor de zomer 2019 opgeleverd.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×